ugyvedhazak

Ügyvédi Irodánk az Ügyvédházak, az ingatlanforgalmazó ügyvédek országos hálózatának tagja

Az Ügyvédházak hálózat létrehozásának egyik alapgondolata az volt, hogy az ügyvédek a jogi praxisban szerzett tapasztalataikat ne csupán az ingatlan adásvételi szerződések megkötése során, hanem már előtte, az ingatlanok piaci értékesítése körében is kamatoztathassák.
Ügyvédi irodánk ennek szellemében kezdte el ingatlanközvetítői tevékenységét Győrben és Tatán.

Miért minket válasszon?
5 érv az ügyvédi ingatlanközvetítés mellett.

    1. Ügyvédre szükség van az ingatlan adásvételhez
Az ingatlan adásvételének folyamata szinte minden esetben azzal zárul, hogy az ügyvéd elkészíti, ellenjegyzi és benyújtja az adásvételi szerződést a földhivatalba, tehát lebonyolítja az adásvételi eljárás jogi oldalát. Miért ne kezdhetné rögtön az ügyvédjénél a folyamatot azzal, hogy az ingatlanközvetítést is rábízza? Ezzel az egész folyamat egy kézben van, egyszerűsítve az ügyintézést minden szereplő számára.

    2. Jogvégzettség, tapasztalat
Az ügyvédek az ingatlanjog és a szerződések jogának szabályait egyetemi képzés során sajátították el és ezt az elméleti tudást sokéves tapasztalattal, számos ingatlanügy lebonyolításával mélyítették el, amelyre Ön is számíthat az ingatlan eladási vagy vásárlási ügyében.
Ügyvédi irodánk teljeskörűen ellenőrizni tudja az adott ingatlant már annak meghirdetése előtt mind jogilag (esetleges terhek, közmű- vagy egyéb tartozások, stb.), kérésre műszaki partnerünkkel együttműködve pedig akár műszakilag is. Így tehát a vevő nem az eladó bemondására és a saját kockázatára áll neki az ingatlan átvizsgálásának, hanem egy megelőző átvilágítás alapján.

    3. Felelősségbiztosítás
Minden ügyvéd a tevékenységét felügyelő ügyvédi kamara tagja, és kötelező számára a tevékenysége kapcsán, beleértve az ingatlanközvetítést is, folyamatos a felelősségbiztosítást fenntartania. Hiba esetén a biztosító fizet.

    4. Etikai szabályoknak megfelelő eljárás
Az ügyvédek kötelesek megfelelni az ügyvédi kamara szabályzataiban meghatározott etikai, magatartási szabályoknak az ingatlanközvetítési tevékenységük során is. Ha az ügyfél úgy érzi, hogy nem korrekt módon jártak el ügyében, úgy eljárást tud indítani az ügyvédi kamaránál.

    5. Reális árak
Annak ellenére, hogy az ingatlanközvetítést jogi szakértelemmel, felelősségbiztosítással végezzük, díjaink nem magasabbak a piaci áraknál, sőt, ha az ingatlan adásvételi szerződés megkötésének folyamatát is ránk bízza, még kedvezőbb is lehet!