Dr. Németh Botond

Dr. Németh Botond

Ügyvédjelölt
Váczi Ügyvédi Iroda
+36 20 555 8899
 info@vui.hu

2023-ban szerzett jogi diplomát summa cum laude minősítéssel a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karán. 2021-ben perjogi témájával I. helyezést ért el a Magyar Ügyvédi Kamara által szervezett Kiss Daisy emlékpályázaton, 2022-ben pedig II. helyezett lett az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara által szervezett V. Cooperative Work Országos Jogesetmegoldó és Perbeszédversenyen. 2023-ban döntőbe jutott az Oxford University által szervezett szellemi tulajdonjoggal kapcsolatos nemzetközi jogesetmegoldó és perbeszédversenyen.

Az Igazságügyi Minisztérium háromszoros Nemzeti Kiválósági Ösztöndíjasa, 2022-ben elnyerte a Deák Ferenc Alapítvány Ösztöndíját, az Innovációs és Technológiai Minisztérium Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíját, valamint évfolyamelsősége okán dékáni elismerésben részesült.

Angol nyelven felsőfokon tárgyalóképes, középfokú német nyelvvizsgával rendelkezik, jelenleg olaszul tanul.

A Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar Polgári Jogi és Polgári Eljárásjogi Tanszékének doktorandusza.

Szakterülete kiterjed az ügyvédi iroda szakterületeire, különösen a polgári jogi tárgykörökre, mint a családjog, kártérítési jog és a polgári eljárások joga.