Váczi Ügyvédi Iroda – Győr-Tata – Büntető- és szabálysértési ügyek, büntető védelem

VÉDŐÜGYVÉDI FELADATOK, BÜNTETŐJOGI VÉDELEM ELLÁTÁSA, SÉRTETTI KÉPVISELET

Büntető- vagy szabálysértési eljárás indult Ön vagy hozzátartozója ellen?
Őrizetbe vették vagy előzetes letartóztatásba került?
Közlekedési baleset résztvevője volt?
Bevonták a jogosítványát?
Büntetőügy sértettje?

Ügyvédi irodánk vállalja védelem ellátását büntető- és szabálysértési ügyekben a nyomozó hatóságok, az ügyészség és a bíróság előtt. Segítséget nyújtunk őrizetbe vétel, letartóztatás esetén. Amennyiben büntetőügy sértettje, úgy ügyvédi irodánk vállalja sértetti képviselet ellátását a büntetőeljárás során.

 

MIKOR ÉRDEMES VÉDŐÜGYVÉDET FOGADNI?

Minél előbb, annál jobb!

Ne a rendőrségi vallomás megtétele után vagy esetleg az elítélést követően keressen ügyvédet!
A gyakorlatban a legnagyobb hiba az, ha az ügyfél csak akkor fordul ügyvédhez, ha vallomását már megtette, az ellene szóló bizonyítékok pedig már mind a nyomozó hatóság rendelkezésére állnak, egyszóval, amikor rádöbben, hogy már nagy bajban van. A helyzet ekkor sem biztos, hogy reménytelen, azonban sokkal jobb eredményt lehet elérni akkor, ha a védő már a legelső nyomozati kihallgatás előtt kapcsolatban áll a terhelttel, az ügyet átbeszélték és mindketten felkészülten állnak az ügy előtt.

 

MIT CSINÁL AZ ÜGYVÉD A BÜNTETŐELJÁRÁSBAN?

Kapjon a terhelt megfelelő védelmet!

A védő legfőbb feladata – nevéből is kitűnően – a terhelt segítése, jogi tanácsokkal való ellátása, ha pedig fogva van, a vele való kapcsolat tartása. A védő gyakorolja a terhelt jogait, kivéve azokat, amelyek értelemszerűen kizárólag a terheltet illetik. A védő a védelem érdekében az ügyben tájékozódhat, a jogszabályokban biztosított lehetőségek és feltételek keretei között adatokat szerezhet be és gyűjthet. A védő kapcsolatot tart a terhelttel, a büntetésvégrehajtási intézet házirendjének megfelelően gyakorlatilag egész nap bármikor meglátogathatja a fogva levő terheltet és telefonon is korlátlanul és ellenőrzés nélkül beszélhet vele.

 

KI ADHAT MEGHATALMAZÁST?

Ne hagyja magára rokonát!

Védőt elsősorban a terhelt hatalmazhat meg. Meghatalmazást a terhelt törvényes képviselője vagy nagykorú hozzátartozója, külföldi állampolgár terhelt esetén hazája konzuli tisztviselője is adhat. A meghatalmazásról a terheltet értesíteni kell. A meghatalmazást ahhoz a bírósághoz, ügyészhez, illetőleg nyomozó hatósághoz kell benyújtani, amely előtt a meghatalmazás időpontjában a büntetőeljárás folyamatban van. A meghatalmazott védő a meghatalmazás benyújtását követően gyakorolhatja eljárási jogait.

Váczi Ügyvédi Iroda – Győr-Tata – Büntető- és szabálysértési ügyek, büntető védelem
Váczi Ügyvédi Iroda – Győr-Tata – Büntető- és szabálysértési ügyek, büntető védelem
Váczi Ügyvédi Iroda – Győr-Tata – Büntető- és szabálysértési ügyek, büntető védelem